Nieuws

Limburgse pluimveehouders genomineerd voor verkiezing agrarisch ondernemer van het jaar

241 x bekeken

De landelijke verkiezing 'Agrarisch Ondernemer van het Jaar' viert in 2020 een jubileum. Op donderdag 26 maart wordt voor de 25ste keer de winnaar van deze prijs bekendgemaakt. Onder de vijf overgebleven kanshebbers bevinden zich twee Limburgse boeren: pluimveehouder Eric Thielen van Lamberdina’s Hoeve uit Castenray en de familie Kuijpers, pluimveehouders in Grubbenvorst en het Brabantse Stevensbeek.

De verkiezing

Agrarisch Ondernemer van het Jaar is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij gaan dit jaar, samen met partners ABN AMRO en Hardeman Veenendaal, voor de 25ste keer op zoek naar de beste agrarisch ondernemer.

Naast continuïteit, financiën en productievolume van het bedrijf kijkt de jury ook naar de ondernemer zelf. De toekomstvisie van de ondernemer, de geestdrift, het innoverend vermogen en integriteit zijn minstens zo belangrijk. Boven al heeft de agrarisch ondernemer van het jaar plezier in zijn vak.

De genomineerden

De wedstrijd is nu in de fase waarin nog vijf deelnemers kans maken op de prijs. Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Marc Calon, algemeen voorzitter van LTO Nederland, heeft uit tien kandidaten deze vijf ondernemers geselecteerd. De Limburgse ondernemers Thielen en Kuijpers nemen het op tegen Rob Baan van Koppert Cress, Familie Buysman van Buysman Kruiden en Mathijs Baan van Elke Melk.

Op de website van de verkiezing kan je de verhalen lezen van de genomineerden. Zo leggen pluimveehouders Kuijpers het korte-ketenprincipe op hun vleeskuikenbedrijf uit. Eric Thielen van Lamberdina's Hoeve laat op zijn beurt zien hoe hij dierenwelzijn en duurzaamheid combineert op zijn biologisch leghennenbedrijf.

Stem op je favoriet

De jury zal aan deze vijf genomineerden een bedrijfsbezoek brengen. De uiteindelijke winnaar van de juryprijs ontvangt een geldbedrag van 12.500 euro. Daarnaast is er de publieksprijs, een bedrag van 2.500 euro, dat wordt overhandigd aan de ondernemers met de meeste stemmen van de bezoekers van de website Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Je kan daar tot en met 25 maart zelf je stem uitbrengen op jouw favoriet.

De winnaar van Agrarisch ondernemer van het jaar zou in De Basiliek te Veenendaal bekend worden gemaakt, maar door het coronavirus was dit niet mogelijk. De bekendmaking is nu uitgesteld tot 17 september en zal alleen via een livestream te volgen zijn.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.