Nieuws

Local7 helpt Limburgse ondernemers samen te werken bij verkoop streekproducten

415 x bekeken

De coronacrisis heeft een enorme impuls gegeven aan de korte keten. Steeds meer consumenten hebben het afgelopen jaar hun weg naar boerderijwinkels en andere lokale verkooppunten gevonden. Maurice Dassen uit Maastricht speelde in op de behoefte van de klant en richtte de webshop Local7 op. Het is niet de enige webshop voor streekproducten, maar wel uniek in zijn soort, omdat Limburgse ondernemers hier samenwerken om hun producten te verkopen.

Combinaties

Local7 verkoopt pakketten die zijn samengesteld met producten van verschillende ondernemers. Als je op de website kijkt zie je meteen tot welke leuke combinaties dat leidt. Biertjes van brouwerij Zuyd samen met worst van Kuusj de Varkenshoederij, allerlei honingproducten van Imkerij BEEing Pure met jam van de Jambrouwerij, een pakket vol lekkers van De Stroopstooker en Fruitbedrijf "Heiland" en nog veel meer! Inmiddels staan op de website zo’n honderd verschillende soorten pakketten. Niet alleen in Zuid-Limburg maar ook steeds meer in het midden en noorden van de provincie.

"Ondernemers benaderen mij nu ook vaak zelf. Een traiteur wilde bijvoorbeeld graag meedoen, maar wist zo snel niet met wie hij zou kunnen samenwerken. Ik heb hem in contact gebracht met een brouwerij. Een samenwerking die anders niet ontstaan zou zijn, vertelt Maurice Dassen aan De Limburger.

Feestje

Mertz Kleinfruit uit Sint Geertruid werkt voor Local7 samen met Innofruit. Bijvoorbeeld in de verkoop van het speciale carnavalspakket 'ne gooje gezonne boëjem!'. Ellen Mertz vertelt: "Wij zijn pas sinds september bezig en ik vind Local7 een mooi platform om mensen kennis te laten maken met onze producten. We hebben eigen groenten zoals broccoli, spitskool, koolrabi en venkel. En fruit zoals bramen en rode bessen. Als klanten hun pakket hier komen afhalen denken ze vaak dat het allemaal klaarstaat. Maar dat is niet zo. We laten ze kiezen: waar houden ze van en waar hebben ze zin in. Ik kan wel spruitjes in het pakket stoppen, maar die moet je wel lekker vinden natuurlijk. Zo’n pakket samenstellen moet wel een feestje zijn. Het blijft toch een cadeautje.”

Meer over Local7 en hoe je als ondernemer kunt aansluiten lees je op de website. In De Limburger lees je het volledige interview met initiatiefnemer Maurice Dassen.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.