Nieuws

Methodiek FoodLab Limburg binnenkort merkbaar voor studenten

169 x bekeken

FoodLab Limburg is een initiatief waarbij de hospitality- en horeca-opleidingen van Gilde en VISTA college nauwer samenwerken met bedrijfsleven en het onderwijs zelf ook meer en meer bij de bedrijven op locatie plaatsvindt.
In september worden enkele belangrijke mijlpalen bereikt, waardoor studenten ook echt gaan ervaren wat de benadering van FoodLab Limburg betekent.

  1. Het werkplek-leren wordt bij de opleidingen horeca in Weert, Venlo en Heerlen toegepast. Dat betekent dat een deel van het onderwijs bij partnerbedrijven op locatie wordt gegeven, door docenten én door vakmensen uit de bedrijven. Alle partnerbedrijven worden nog dit jaar getraind in optimale begeleiding om het werkplek-leren volgens de FoodLab Code toe te passen.
  2. De opleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine (niveau 4) gaat van start in Venlo met 12 studenten.
  3. In Valkenburg wordt gestart met een Maatwerktraject (BBL), zodat medewerkers van partnerbedrijven zich verder kunnen scholen en doorontwikkelen in hun vakmanschap. Voor Valkenburg als gemeente waar horeca sterk vertegenwoordigd is dat een belangrijke stap.

Er is een tijdlijn gemaakt die het voortraject inzichtelijk maakt.

Agrofood producenten gezocht om mee te denken over hospitality onderwijs

FoodLab Limburg wil ook meer Limburgse agrofood producenten gaan betrekken bij het onderwijs en is nog op zoek naar bedrijven die hierin een rol willen spelen. Interesse? Neem contact op met André Duijghuisen, Projectleider Onderwijs Noord- en Midden-Limburg bij FoodLab Limburg: andreduijghuisen@foodlablimburg.nl

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.