Nieuws

Nieuw start-up programma BL.INC. biedt agrofood ondernemers vliegende start

188 x bekeken

Innovatieve agrofood ondernemers in Limburg hebben nu een unieke kans om met hun bedrijf een vliegende start te maken. Het nieuwe start-up programma BL.INC. biedt advies, ondersteuning en een uitgebreid netwerk.

Het acceleratie programma BL.INC. wil ondernemers in de agrofoodsector helpen goed uit de startblokken te komen. Verschillende partners op en rond de Brightlands Campus Greenport Venlo hebben zich verenigd om deelnemers te helpen een kansrijk businessmodel te creëren. De starters krijgen drie maanden lang intensieve begeleiding van professionals, waardoor ze hun bedrijf nader kunnen vormgeven en aanscherpen. Er is kennis beschikbaar op allerlei gebied, zoals financiering, onderzoek en veilige voeding.

Community

Deelnemers krijgen advies van ervaren mentoren en kunnen rekenen op ondersteuning van de business developers van de aangesloten partners. Ze kunnen gebruikmaken van een werkplek op de campus in Venlo. Zo maken ze direct deel uit van de innovatieve community op Brightlands Campus Greenport Venlo, waar zeventig organisaties werken aan innovaties op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.

Faciliteiten

De intensieve begeleiding van drie maanden is gericht op innovatieve ondernemers in de agrifood sector, met mogelijke crossovers naar maakindustrie en logistiek. Brightlands Campus Greenport Venlo is voor start-ups of spin-offs de locatie en springplank om op het gebied van gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculaire economie nieuwe innovaties te verwezenlijken. Op de campus hebben start-ups direct toegang tot het netwerk van experts van veel kennispartners, tot de faciliteiten op het gebied van research en development en krijgen ze advies van business developers en mentoren. Dat alles maakt de campus een inspirerende ontmoetings- en werkplek.

Eerste ronde

De eerste ronde van de start-up accelerator BL.INC gaat van start in maart 2020, daarna volgen nog twee rondes. Geïnteresseerde ondernemers kunnen voor informatie terecht bij Elle Janssen van Brightlands Campus Greenport Venlo: elle.janssen@brightlands.com.

BL.INC is een samenwerkingsverband van LIOF, Rabobank, Regio Noord-Limburg en Brightlands Campus Greenport Venlo.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.