Nieuws

Nieuwe leerstoel 'Jeugd en Gezonde Voeding' in Venlo

252 x bekeken

University College Venlo, onderdeel van Maastricht University, krijgt een nieuwe leerstoel: 'Jeugd en Gezonde Voeding'. Bedrijfsleven en de universiteit sloegen de handen ineen om dit mogelijk te maken. Minstens vijf jaar lang zal hier onderzoek worden gedaan naar gezonde voeding in relatie tot jeugd en jongeren. Aansluitend wordt er ook onderwijs gegeven.

De kosten van de leerstoel zijn in ieder geval voor de komende vijf jaar gedekt. Financiële bijdragen kwamen vooral vanuit het bedrijfsleven: Scelta Mushrooms, ZON fruit & vegetables, BASF, Seacon Logistics en regionale Rabobanken. Jan Klerken van Scelta Mushrooms is aanjager van de leerstoel: “Er is nog weinig bekend over effecten van onder andere voeding en hoe die voeding kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Met alleen wetenschap en educatie kom je er niet. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat de jeugd daadwerkelijk gezonder gaat eten. Hier ligt ook een verantwoordelijkheid voor het bedrijfsleven. Daarom hebben we samen de schouders onder deze leerstoel gezet.”

Meer onderzoek naar veilige en gezonde voeding
De onderzoekslocatie zal zich bevinden op Brightlands Campus Greenport Venlo. Directeur Saskia Goetgeluk is er ook blij mee: “Voor een campus die veilige en gezonde voeding centraal stelt, biedt deze leerstoel voor bedrijven en kennisinstellingen veel aanknopingspunten om bij aan te haken. Door als bedrijf met de wetenschap samen te werken, ontstaat er unieke kennis die van grote waarde is, zowel maatschappelijk als economisch. Deze leerstoel is een magneet, die deze agrofood-regio nog aantrekkelijker zal maken.”

Bron: Brightlands.com

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.