Nieuws

Nieuwe openstelling OPZuid gericht op topclusters Maintenance, Logistiek en Biobased

122 x bekeken

Het Europese innovatieprogramma voor Zuid-Nederland OPZuid gericht op de topclusters Maintenance, Logistiek en Biobased wordt vanaf 3 december 2018 tot en met 7 juni opengesteld. Uitzondering is het cluster Biobased, dit sluit op 13 maart 2019. Het cluster is gericht op de specifieke deelthema's: biomassa als grondstof en koolstof circulariteit in producten.

Met de openstelling kunnen bedrijven, kennisinstellingen en steden financiering krijgen voor innovatie. Zo kun je aanvragen voor vernieuwende projecten indienen die open innovatie binnen de drie topclusters stimuleren. Dit door bijvoorbeeld living labs en proeftuinen. Samenwerking tussen bedrijven, publieke instellingen en eindgebruikers staat daarbij centraal. Maar ook nieuwe combinaties met bijvoorbeeld andere nationale en internationale topclusters.

Tender

De regeling werkt volgens het tenderprincipe wat inhoudt dat aanvragen worden beoordeeld op basis van een aantal kwaliteitscriteria. In totaal is een bedrag van €15 miljoen beschikbaar en het maximale subsidiebedrag voor individuele projecten is €1 miljoen.

Bijeenkomst

Om te komen tot een kwalitatief goede projectaanvraag wordt op 11 december in Venlo aan de Tegelseweg 255 van 15.00 uur tot 18.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst ontvang je informatie over de inhoud en mogelijkheden van de openstelling, worden de beoordelingscriteria toegelicht en krijg je tips en tricks om de aanvraag zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarnaast wordt je geinspireerd door het verhaal van een ondernemer met een lopend 1B1-project.

Voor vragen of meer informatie kun je via mail contact opnemen met Lisette Tilmans, business developer bij LIOF: lisette.tilmans@liof.nl

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.