Nieuws

Openstelling warme sanering uitgesteld tot najaar

De subsidieregeling sanering varkenshouderijen wordt later dit najaar opengesteld. Deze regeling wacht momenteel nog op goedkeuring van staatssteun van de Europese Commissie.

Eerder is vermeld dat de regeling per 15 augustus opengesteld zou worden, maar dat is verplaatst. Minister Schouten verwacht dat de inschrijving later dit najaar wordt geopend. Het doel van de regeling is het verminderen van geuroverlast in veedichte gebieden. Varkenshouderijen die geuroverlast voor omwonenden veroorzaken en graag willen stoppen, kunnen in aanmerking komen voor de subsidie.

Subisidietraject

De Europese Commissie moet de staatssteun goedkeuren. Na goedkeuring wordt de definitieve regeling in de Staatscourant gepubliceerd. Tussen de publicatie in de Staatscourant en de openstelling van de subsidie zit altijd voldoende tijd, zodat varkenshouders een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Naar verwachting wordt de regeling in het najaar opengesteld. Dan hebben varkenshouders zes weken de tijd om zich via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in te schrijven en aan te melden voor de regeling. Na de openstelling wordt de verdere planning definitief vastgesteld.

Kiempunt heeft al eerder een aantal berichten over de subsidieregeling geplaatst. Je kunt ze hier lezen:

Bron: Nieuwe Oogst

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.