Nieuws

Overname in automatisering voor de tuinbouw

262 x bekeken

KOAT in Someren wordt overgenomen door het camera-inspectie en roboticabedrijf One of A Kind Technologies uit Eindhoven. “Samen kunnen we complete systemen leveren”, aldus commercieel directeur Richard Vialle van One of A Kind Technologies. En dat hebben ze ook al gedaan, namelijk met het systeem SortiPack. Met de overname kan ook gebruik gemaakt worden van het wereldwijde verkoopnetwerk van KOAT. “Daarmee kunnen we onze wereldwijde verkopen versnellen. KOAT heeft daar al 26 jaar ervaring mee.”

Aanvullende en nieuwe systemen

In eerste instantie heeft One of A Kind Technologies de camera-inspectie ingezet in de farmaceutische sector. Met de overname van KOAT en het eerder opgerichte Crux Agrirobotics zal de opbrengst 50/50 zijn. Tevens zijn ze bezig met het ontwikkelen van een oogstrobot voor komkommers.

KOAT is een specialist in transportlijnen. Zij zorgen dat groenten in de juiste doosjes en kistjes terecht komen. Het Eindhovense bedrijf One of A Kind Technologies is actief in het classificeren, sorteren en verpakken van gewassen als tomaten, komkommers en paprika’s.

Bron: De Limburger

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.