Nieuws

Overname Schreurs Plantenkwekerij door Kwekerij Gipmans Planten

Schreurs Plantenkwekerij hielp Gipmans Planten vorig jaar uit de brand toen het bedrijf door forse hagelschade werd getroffen. “Zo leer je elkaar kennen”, vertelt Erik Gipmans. “Twan Schreurs bleek geen opvolger te hebben, terwijl we allemaal grote kapitaalinvesteringen moeten doen die we over meerdere jaren pas kunnen terugverdienen.” Schreurs blijft vooralsnog zelfstandig opereren.

Van elkaar leren en innoveren

Beide bedrijven denken dat ze van elkaar kunnen leren. Gipmans: “Schreurs is een super efficiënt bedrijf met korte lijnen, waar we veel van zullen opsteken.” Ook werken beide bedrijven aan innovatie. Sinds vorig jaar houdt Gipmans proeven met verticale tuinbouw en zet die dit jaar door. Door de overname zal de regio Venlo zich met zaadbedrijven en plantenkwekerij nog meer profileren als dé West-Europese kraamkamer voor jonge plantjes.

Gipmans en Schreurs

Gipmans kweekt groenteplantjes voor de teelt in de openlucht en glastuinbouw en heeft een grootscheepse teelt van verse kruiden. Met 130 vaste medewerkers en 250 werkkrachten in het seizoen is Gipmans een grote speler in de sector. Schreurs is aanzienlijk kleiner met 22 medewerkers en kweekt zaad op tot groenteplantjes voor vollegrondstelers in de regio en Duitsland.

Bron: De Limburger

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.