Nieuws

Platform voor Omslag naar Kringlooplandbouw gelanceerd

Als onderdeel van de visie op kringlooplandbouw van Minister Carola Schouten, heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening de website 'Platform voor Omslag naar Kringlooplandbouw' gelanceerd. Op deze website kan de transitie naar kringlooplandbouw worden gevolgd en worden vele ervaringen gedeeld.

Goede en slechte ervaringen

De omslag kent vele uitdagingen en zal niet zonder problemen verlopen. Het LNV wil daarom zowel positieve ervaringen als de moeilijkere trajecten delen op het platform. Met tekst, beeld en geluid worden de verhalen van veehouders, akkerbouwers, tuinders en vissers gedeeld. Ze vertellen waar ze tegenaan lopen en hoe ze omgaan met alles wat op hun pad komt.

Boer Ruud

Een Limburgs voorbeeld van zo'n verhaal is dat van Ruud van Dijk uit Oirlo. Hij deelt op de website de successen van zijn bloeiende varkenshouderij op het gebied van duurzaamheid, maar vertelt ook over de onzekerheden die er bij komen kijken. Door de verhalen van 'boer Ruud' en anderen, zal het platform een inspiratie en informatiebron zijn voor agrarische ondernemers.

Naast de gedeelde ervaringen kent het platform ook een nieuws- en agendasectie. Binnenkort zal het eveneens mogelijk zijn op de hoogte te blijven door middel van een nieuwsbrief.

Realisatieplan kringlooplandbouw

Het nu gelanceerde platform is een vervolg op het realisatieplan 'Op weg met nieuw perspectief' van het ministerie. Dit plan werd in juni aan de Tweede Kamer gepresenteerd door minister Carola Schouten.

Bron: Platform Kringlooplandbouw

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.