Nieuws

Projectgelden beschikbaar vanuit Topsectoren Agri&Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

179 x bekeken

De Topsectoren Agri&Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen stellen gezamenlijk een oproep open voor PPS-projecten die in 2020 kunnen starten binnen het thema Landbouw, Water en Voedsel. Deze oproep is bedoeld voor onderzoeksprojecten waarvoor bedrijven samen met erkende onderzoeksorganisaties een voorstel indienen. Het beschikbare publieke budget is ca. € 25 miljoen in 2020. In een PPS-project dragen private partijen in beginsel voor minimaal 50% bij. Projecten kunnen worden ingediend in de periode 15 april tot en met 15 mei 2019.

Thema Landbouw Water en Voedsel

In een PPS-project moet antwoord worden gegeven op één of meerdere kennis- en innovatieopgaven die passen binnen het thema ‘Landbouw, Water, Voedsel’ van het nieuwe missiegedreven topsectorenbeleid. Nederland beschikt op dit gebied over een enorme kennis en is op veel gebieden toonaangevend. Om deze positie te versterken en om de uitdagingen aan te gaan op onder andere het terrein van voedselproductie, klimaatverandering en waterkwaliteit, is het belangrijk te investeren in innovatie. Met deze oproep willen beide Topsectoren in innovaties op deze terreinen stimuleren. Binnen de call is er onder andere prioriteit voor projecten die in samenwerking met regio’s worden uitgevoerd.

Na ontvangst van advies krijgen indieners vervolgens tot 15 augustus de gelegenheid het projectidee uit te werken in een voorstel. De uitslag over honorering wordt na 15 oktober aan de indieners bekend gemaakt.

Download hier de gehele call tekst >
Het aanmeldingsformulier voor 2019 vind je hier >

Voor meer informatie kun je terecht bij de TKI’s: info@tki-agrifood.nl en info@tkitu.nl

Deze call loopt vooruit op de uitwerking van de nieuwe Kennis- en Innovatie Agenda voor het thema Landbouw, Water en Voedsel. Bij deze uitwerking is het IPO betrokken als regionaal lid van het coördinatieteam met de TKI’s en departementale vertegenwoordigers.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.