Nieuws

Provincie Limburg stelt subsidie beschikbaar voor innovatie en modernisering van agrarische bedrijven

82 x bekeken

Op 1 maart heeft de Provincie Limburg het Openstellingsbesluit 2019 paragraaf 2 bekend gemaakt. In dit provinciale openstellingsbesluit staat dat er subsidie wordt opengesteld voor fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen.

Agrarische ondernemers kunnen hun subsidieaanvraag bij Gedeputeerden Staten indienen van 18 maart 2019 09.00 uur t/m 30 april 2019 17.00 uur. Subsidieaanvragen die na 30 april 17.00 uur binnenkomen, worden afgewezen.

Criteria voor subsidieaanvraag

De subsidies worden verstrekt aan landbouwers en groepen van landbouwers bij wie aanvragen voldoen aan een aantal voorwaarden en vooraf gestelde thema’s en criteria. De maximale subsidie per aanvraag is vastgesteld op €250.000,00 en minimaal op €20.000,00. Lees het openstellingsbesluit (artikel 4 en 5) voor de exacte thema’s en criteria.

Belangrijke transitie

De land- en tuinbouwsector bevindt zich in een belangrijke transitiefase. Er is technisch veel mogelijk en technische innovaties gaan steeds verder en sneller. Met deze subsidie geeft de provincie een impuls aan de algehele verduurzaming van de sector en de concurrentiepositie van de Limburgse landbouwsector. Ondernemers in de agrarische sector worden uitgedaagd om te kiezen voor een investering die meerwaarde biedt voor de ontwikkeling en concurrentiepositie van hun bedrijf en een verduurzaming van de land- en tuinbouw.

> Openstellingsbesluit 2019 paragraaf 2

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.