Nieuws

SIGN en BTC gaan samenwerken op het gebied van Circulaire Tuinbouw

129 x bekeken

De Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en het Bio Treat Center (BTC) slaan de handen ineen om toepassingen voor biomassa uit de tuinbouw te ontwikkelen in het landelijke programma Circulaire Tuinbouw.

Duurzame toekomst

In het programma gaan de organisaties samenwerken aan een “Living Lab Circulaire Tuinbouw”, waar ondernemers nieuwe combinaties met biomassa ontwikkelen. Deze toepassingen zijn dan mogelijk voor tuinders en voor geheel andere sectoren. Met de samenwerking tussen SIGN en BTC zullen mogelijke toepassingen sterker aan de tuinbouw verbonden worden, waardoor serieuze stappen gezet kunnen worden naar een duurzame toekomst. De Dutch Agri Food Week in oktober zal inspiratie van nieuwe marktvelden en partijen verder stimuleren.

Complementair aan elkaar

Het Programma Circulaire Tuinbouw schetst een reeks aan toepassingen zoals verpakkingen, schoonmaakmiddelen, biostimulanten, bouwmaterialen en meststoffen. Met deze samenwerking wordt de strategische programmering van SIGN aan het ondernemersnetwerk en activiteiten van BTC gekoppeld.

Bronnen: Glastuinbouw Nederland, AgriHolland

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.