Nieuws

Slimme camera helpt Limburgse zaadveredelaars

451 x bekeken

Een camera die de kwaliteit van een zaadje kan voorspellen voordat het de grond ingaat. Deze hightechtechnologie is binnenkort voor Limburgse zaadveredelaars beschikbaar op Brightlands Campus Greenport in Venlo.

Het Apeldoornse bedrijf Seqso ontwikkelde het slimme camerasysteem voor de zaadsector. De kosten voor het systeem zijn hoog, maar met hulp van de provincie kan Innoveins Seed Solutions de camera in gebruik nemen. Het apparaat staat nu nog in Meterik, maar in de toekomst op Brightlands Campus Greenport Venlo beschikbaar gesteld.

De camera kan in het zaad kijken en grondig inspecteren. Volgens Niels Peeters, directeur van Innoveins Seed Solutions, kan de zaadveredelingssector in Limburg flink profiteren van deze investering. Limburg telt volgens de laatste CBS-registratie (2017) 96 bedrijven die zich bezighouden met zaadveredeling en het opkweken van jonge plantjes en is daarmee de grootse zaadproducent van Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de zaadveredeling? Sluit je dan aan bij de groep Veredelingsnetwerk.

Bron: De Limburger

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.