Nieuws

Subsidie fysieke investeringen verduurzaming voor jonge landbouwers (JOLA) opengesteld

3 x bekeken

Jonge landbouwers kunnen tussen nu en 7 februari 2020 een subsidie aanvragen voor fysieke investeringen in de verduurzaming van hun agrarische onderneming. Deze subsidie maakt onderdeel uit van de 'Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 Provincie Limburg'.

Verduurzaming

Dit is de vijfde openstelling van de Verordening Jonge landbouwers binnen POP3. Het doel is om jonge boeren na bedrijfsovername te steunen bij verduurzaming van hun bedrijven in de vorm van het plegen van bepaalde typen investeringen. Met de investeringen wordt een bijdrage geleverd aan een verbetering van het milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks-en of diergezondheid, landschap, ruimtelijke kwaliteit of biodiversiteit.

Voorbeelden van dergelijke investeringen zijn zonnepanelen, een mechanische mestscheidingsinstallatie, voorzieningen voor weidegang, elektrische voertuigen of een potafdekinstallatie. De volledige lijst van subsidiabele voorzieningen en overige voorwaarden en verplichtingen is hier te lezen.

Aanvragen

Het aanvragen van deze subsidie kan via het digitale aanvraagformulier. Dit kan nog tot en met 7 februari 2020, 17.00 uur.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.