Nieuws

OP Zuid doet oproep voor innovatieve agrofoodprojecten

163 x bekeken

Het Europese subsidieprogramma OP Zuid doet een oproep voor innovatieve projecten, onder andere binnen de agrofood. Deze oproep is bedoeld voor projecten die bijdragen aan de versterking van het valorisatievermogen van MKB-bedrijven in de agrofood en de samenwerking aangaan met regionale kennisinstellingen, (grote) bedrijven en overheden.

Het Operationaal Programma Zuid (OP Zuid) is gericht op innovatiebevordering en de overgang naar een koolstofarme economie voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Er is speciale aandacht voor het topcluster agrofood. Projecten binnen agrofood die in aanmerking komen voor de subsidieregeling zijn grotendeels gericht op experimentele ontwikkeling en leveren een bijdrage aan het oplossen van één of meer van de volgende maatschappelijke uitdagingen:

  • Gezondheid, demografie en welzijn
  • Voedselzekerheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
  • Zekere, schone en efficiënte energie
  • Slim, groen en geïntegreerd vervoer
  • Klimaatactie hulpbronefficiëntie
  • Inclusieve, innovatieve en veilige samenlevingen

Individuele bedrijven krijgen maximaal € 250.000 subsidie per project en samenwerkingsverbanden kunnen maximaal € 750.000 subsidie per project ontvangen. Indienen kan tot en met 30 november 2018 17.00 uur.

Als ondernemer benieuwd of deze oproep nieuwe kansen biedt voor jou? Kijk op de website van LIOF en neem voor vragen contact op met Lisette Tilmans (lisette.tilmans@liof.nl / +31 (0)6 15 21 75 51) of met Jorg van der Meij (jorg.vander.meij@liof.nl / +31 (0)6 21 31 30 04).

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.