Nieuws

Tuinbouwsector brengt functies in beeld

190 x bekeken

Ook de glastuinbouw ervaart krapte op de arbeidsmarkt. Door de enorme ontwikkelingen binnen de sector zijn de functies bovendien veranderd en verbreed. Er is behoefte aan leidinggevenden, technici, ict-ers, marketeers, sales, logistiek, HR en teeltspecialisten. Op zowel MBO, HBO of universitair niveau zijn vacatures.

Kasgroeit brengt glastuinbouw in beeld

Kasgroeit is een initiatief van de sector dat adviseert over werken en leren in de glastuinbouw. Ook is het aanspreekpunt voor toekomstige en huidige werknemers en werkgevers. Kasgroeit heeft recent video’s gemaakt van diverse functies om een indruk te geven wat er in de tuinbouwsector allemaal gebeurt.
Twee Limburgse tuinbouwbedrijven, Gipmans Planten in Venlo en assistent Wijnen Square Crops in Grubbenvorst, werkten mee aan de video’s.

De locatieteler bij Gipmans

Samen met de senior teler controleert de locatieteler de gewassen, regelt het juiste klimaat en de juiste hoeveelheid voeding bij de planten. Plannen en organiseren is een belangrijk onderdeel, voor de beste kwaliteit gewassen. Werken met een fysiek product en continu leren over de teelt en de organisatie daaromheen zijn andere kenmerkende facetten van het werk.

Assistent Manager Logistiek bij Wijnen Square Crops

De assistent manager logistiek zorgt ervoor dat het geoogste product zo snel mogelijk bij de klant ligt. Checken en verwerken van de orders en zorgen voor de personeelsplanning zijn belangrijke taken. De logistiek is een heel belangrijk onderdeel in de keten van glastuinbouw.

Meer info

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.