Nieuws

Uitvoeringsprogramma Vitale Fruitteelt Limburg ondertekend

66 x bekeken

Gisteren ondertekenden de Provincie Limburg, Nederlandse Fruittelersorganisatie NFP, LLTB en Fruitveiling Zuid-Limburg het Uitvoeringsprogramma Vitale Fruitteelt in Limburg.

Het programma faciliteert in een praktische aanpak om de Limburgse fruitteeltsector een toekomst te geven en richt zich vooral op innovatie, kennisontwikkeling, ondernemersvaardigheden en bedrijfsontwikkeling van de Limburgse Fruitteelt. Tijdens de uitvoering van het programma wordt de samenwerking opgezocht met diverse kennis- en adviesinstellingen om nieuwe meerwaarde strategieƫn voor Fruittelers te ontwikkelen.

De afgelopen 5 jaar heeft de fruitteelt veel schade ondervonden. Het Uitvoeringsprogramma is tot stand gekomen nadat de Taskforce Limburgse Fruitteelt in beeld heeft gebracht welke maatregelen nodig zijn om de fruitteeltsector in Limburg weerbaarder te maken. Met de start van dit programma worden fruittelers geholpen en ondersteund, onder andere door een kwartiermaker en op financiƫle wijze door de Provincie Limburg.

Bronnen: Nederlandse Fruittelers Organisatie, AgriHolland

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.