Nieuws

Wout van Ewijk winnaar van Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2019

193 x bekeken

Voor de tiende keer werd gisteren de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs uitgereikt. Wout van Ewijk van Pure Ingredients kwam als winnaar uit de bus tijdens dit gerenommeerde evenement in Groot-Venlo. Hij versloeg daarmee de twee andere genomineerden Frans Cremers (Cremers Coolcare) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery).

Voeding, creatie en innovatie

Het thema van de Venlose ondernemersprijs was dit jaar 'Voeding, creatie en innovatie'. Een thema gebaseerd op de speerpunten van Regio Venlo: Agrofood, Logistiek en Maakindustrie, met een duidelijke link naar de circulaire economie en voortdurende innovatie.

De prijs is een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs, waarin LLTB Venlo-Horst, MKB Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. Een deskundige jury beoordeelt de genomineerden onder andere op ondernemerschap, oog voor duurzaamheid en bijdrage aan de Venlose samenleving.

Wereldse smaken

Wout van Ewijk staat al sinds 1993 aan het hoofd van Pure Ingredients, de marktleider in de wereld van halal food. Het bedrijf heeft productielocaties in Venlo en Kaldenkirchen en telt ruim 200 medewerkers. Onder de namen Mekkafood en Lekker&Anders biedt het bedrijf inmiddels een uitgebreid aanbod aan wereldse smaken. Van Ewijk kwam als winnaar uit de bus na bedrijfsbezoeken van de jury, aangeleverde bedrijfsinformatie en een pitch bij het nominatie evenement.

Bron: Lodewijk van der Grinten Prijs
Beeld: Constance Jentjens via Lodewijk van der Grinten Prijs

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.