Nieuws

Zonder groene vingers kom je er niet in?

142 x bekeken

‘Van werken in de agrarische sector krijg je vieze handen!’ En: ‘zonder groene vingers kom je er niet in’. Of: ‘Mensen staan nu nog ingeschreven bij het UWV, omdat ze niet willen werken’. Voorbeelden van vooroordelen die een match tussen werkgever en talenten vaak in de weg staan. Voldoende reden volgens het UWV, LLTB, Kasgroeit en Provincie Limburg om deze en andere onderwerpen tijdens het experiment Today’s Talent bespreekbaar te maken.

Tijdens Today’s talent, georganiseerd tijdens de Dutch Agri Food Week, werden tien werkgevers in contact gebracht met tien werkzoekenden die momenteel nog een uitkering ontvangen van het UWV. Het experiment is onderdeel van de Human Capital Agenda (HCA) agrofood waarin onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te optimaliseren.

Toejuichen

LLTB-bestuurder Thijs Rompelberg neemt deel aan de HCA agrofood en juicht dit experiment en andere initiatieven die de aantrekkingskracht van de agrarische sector als werkgever vergroten, toe. Het is volgens hem de hoogste tijd dat de vaak negatieve vooroordelen over de agrarische sector ruim baan maken voor meer positieve beelden en associaties. “Want bedrijven in de agrarische sector ontwikkelen zich razendsnel en tegelijkertijd ontwikkelt zich ook een nijpend personeelstekort. Geen gewenst scenario.” Zo zijn, aldus Rompelberg, mensen op verschillende kennisniveaus keihard nodig: van mensen die werk met hun handen verzetten tot mensen die met hun kennis en ervaring processen op ICT-niveau verbeteren. “En dat is niet een-twee-drie voor elkaar, want mensen buiten de sector denken vaak niet aan baankansen in de agrarische sector.

Branding

Hans Jacobs van Gipmans Planten werkgever en deelnemer aan Today’s Talent ziet deze noodzaak ook. “Bij Gipmans doen we steeds meer om aan nieuwe werknemers te komen. We zijn goed op weg met employer branding en geloven in samenwerkingsverbanden met het UWV en het werkgeversservicepunt.”

Bron: Goedemorgen Sierteelt

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Heb je zelf ook interessant nieuws dat op Kiempunt zou moeten staan? Mail het naar redactie@kiempunt-limburg.nl.