Over Kiempunt Limburg

Kiempunt Limburg verbindt en inspireert professionals in agrofood die samen willen innoveren op Limburgse bodem. Dit netwerk is de voedingsbodem voor groei in het agrofoodlandschap van Limburg. Van boer tot professor en van technoloog tot kok: kijk je samen verder, dan kom je samen verder. Met kennis en verbinding helpt Kiempunt Limburg jou vooruit.

Kiempunt Limburg is de verbindende factor voor de Limburgse agrofoodsector en die mag er zijn. Zo’n 60% van het Limburgse land is landbouwareaal, goed voor zo’n 46.555 banen en € 2,6 miljard toegevoegde waarde in 2017. Groei is een trend, verdere innovatie een ambitie. Om dit te bereiken, stimuleert Kiempunt Limburg de samenwerking tussen landbouw, industrie, onderwijs en andere relevante partijen in Limburg.

Filter innovaties

Agrofood in Limburg

€ 2.600.000.000

toegevoegde waarde van het totale agrofoodcomplex

35.000

aantal FTE werkzaam in het totale agrofoodcomplex

3.893

aantal hectare cultuurgrond dat wordt benut door de land- en tuinbouw

Kennis

Aan de hand van innovatieve thema’s binnen de agrofood biedt Kiempunt Limburg je kennis en inspiratie. Nieuws, reportages en achtergrondartikelen over onderwerpen als Smart farming, etc, etc, lees je op deze website. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Verbinding

Kiempunt Limburg verbindt professionals binnen de agrofoodsector. Niet alleen door het delen van kennis, maar ook door het vinden van elkaar ligt innoveren binnen handbereik. Deze website zal zich steeds verder ontwikkelen tot een interactief platform voor de Limburgse agrofoodsector. Bekijk de agenda om elkaar ook offline te ontmoeten.

Kapitaal

Op zoek naar kapitaal voor het realiseren van innovaties in de Limburgse agrofood aantrekken? Kiempunt wijst de weg. Nieuwe kapitaalmogelijkheden of recente openstellingen van provinciale, nationale en Europese financieringsprogramma’s zullen via Kiempunt te vinden zijn.

Op zoek naar meer feiten en cijfers over de Limburgse agrofood? Check dan Agrimatie