Vijf vragen aan

5 vragen aan: Giel Hermans, ondernemer in suikermais en Hereford vlees

687 x bekeken

In vijf vragen aan.. komt iedere maand een innovator uit de Limburgse agrofood aan het woord door vijf vragen kort te beantwoorden. Deze innovator geeft het stokje vervolgens door aan de volgende innovator, om de volgende maand de vijf vragen te beantwoorden.

Giel Hermans (48)

Agrarisch ondernemer in suikermais en Hereford vlees bij Hermans Suikermais BV

Giel Hermans (48) uit Kessel begon al tijdens zijn studie Internationale Agrarische handel met de teelt van suikermais. Hermans Suikermais BV is een jong bedrijf met specialisaties in de teelt, verwerking en handel van suikermaïs voor de versmarkt. Er is het jaar rond aanbod, doordat Hermans de teelt naar verschillende landen heeft verplaatst. Daarnaast produceert Hermans duurzaam rundvlees van zijn eigen Herefordrunderen. In 2011 werd hij uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

Ook naast zijn onderneming is Hermans zeer actief. Met een gezin, paardrijden als hobby, een rol als vrijwilliger bij de brandweer en reservist bij het Korps Mariniers zit hij eigenlijk nooit stil.

1. Hoe ben jij bezig met innovatie?

We maken een verschil in product- en procesinnovatie. Dit loopt als een rode draad door ons bedrijf en is dus ook een continu proces.

2. Wat zou je andere professionals in de agrofood als advies willen geven als ze meer willen innoveren?

Kijk verder dan alleen productinnovatie! Zelfs alleen al aandacht geven aan afzetstrategieën is de komende jaren extreem belangrijk.

3. Welke trends en ontwikkelingen gaan volgens jou grote impact hebben op de agrofood in de komende 20 jaar?

De afzetstrategie van het produceren en als het product klaar is verkopen, heeft zijn langste tijd gehad. Bij het zaaien moet je al weten waar het product uiteindelijk belandt.
Bepaal welke markt je gaat bedienen, of het nu bulk of niche is. Als je maar een keuze maakt en alle ins en outs van deze markt kent. Zodat je niet verrast wordt en denkt: "Als ik dat had geweten...”

4. Wat is er volgens jou nodig om de innovatie in de Limburgse agrofood te versnellen en/of te versterken?

Kennis! Daarom mijn advies: kom van het erf af en ga 'Qua Patet Orbis'. Dat is de lijfspreuk van het Korps Mariniers en betekent: Zo wijd de wereld strekt.

5. Aan welke innovator in de Limburgse agrofood zou jij dezelfde vragen willen voorleggen?

Erik Gipmans van Gipmans plantenkwekerijen, omdat hij inzet op kennis en meerwaarde bieden in plaats van alleen maar meer, meer, meer.

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Tags

  • Giel Hermans