Vijf vragen aan

5 vragen aan: Kelly Hendriks

173 x bekeken

Kelly Hendriks is (sport)voedingskundige en adviseert mensen over een optimaal en duurzaam voedingspatroon. Ze is gespecialiseerd in de begeleiding van sporters, met name CrossFit atleten. Daarnaast wil ze bijdragen aan de ontwikkeling van lokale, gezonde, duurzame voeding. Zij is de innovator die deze maand de 5 vragen aan...beantwoordt.

Kelly Hendriks

(Sport)voedingskundige bij Kelly Hendriks Voedingsadvies

Kelly Hendriks is (sport)voedingskundige en adviseert mensen over een optimaal en duurzaam voedingspatroon, afgestemd op de persoon. Kelly heeft zich daarnaast gespecialiseerd in de begeleiding van sporters, met name CrossFit atleten. In 2018 heeft ze de opleiding Sports Nutrition van het Internationaal Olympisch Comité afgerond.

Kelly werkte jarenlang internationaal als projectmanager/productontwikkelaar van sportvoedingsproducten. Haar interesse in de productie van lokale voeding is gestegen sinds ze terug is in Venlo en wil ze bijdragen aan de ontwikkeling van lokale, gezonde, duurzame voeding. Daarmee bereikt ze meer mensen dan bij 1-op-1 advisering. De combinatie van beide gebieden vindt ze ideaal.

1: Hoe ben jij bezig met innovatie?

In mijn 1-op-1 advisering maak ik mensen bewust van plantaardiger en lokaal eten. Daarnaast wil ik graag lokale bedrijven helpen bij de productontwikkeling van gezonde en duurzame voeding en kijken hoe we waarde kunnen creëren.
Door mijn ervaring weet ik welke stappen er genomen moeten worden in welke volgorde, welke externe partijen er eventueel betrokken moeten worden en houd ik de deadlines scherp in de gaten.

2: Wat zou je andere professionals in de agrofood als advies willen geven als ze meer willen innoveren?

Probeer waarde toe te voegen aan je product. Waarde zit meestal achterin de keten!
Een ander advies is om te kijken wat je over je producten kunt en mag zeggen qua gezondheidseffecten. Ik zie nog heel vaak claims voorbij komen voor producten die niet toegestaan zijn. Win advies in, laat eventueel je product onderzoeken en kijk wat je erover mag zeggen.

3: Welke trends en ontwikkelingen gaan volgens jou grote impact hebben op de agrofood in de komende 20 jaar?

Plantaardiger eten. Ik krijg nu al veel vragen van cliënten hierover; hoe ze duurzaam en gezond kunnen eten én alle voedingsstoffen binnen kunnen krijgen. Een gedegen voedingsadvies is belangrijk is om te zorgen dat je alles binnenkrijgt. Wanneer je lukraak voedingsmiddelen weglaat, kun je tekorten aan bepaalde voedingsstoffen oplopen zonder dat je dit meteen in de gaten hebt.
Voor Limburg als tuinbouwregio biedt dit volop kansen: zowel voor de onbewerkte voeding, maar ook om mooie producten te maken.

Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid. Kijk hoe je daar innovatief over kunt communiceren naar de consument. Volgens mij zijn er genoeg telers die erg bewust omgaan met duurzaamheid (natuurlijke ongediertebestrijding met insecten, circulaire landbouw, enz), maar die informatie komt vaak niet bij de consument terecht.

4: Wat is er volgens jou nodig om de innovatie in de Limburgse agrofood te versnellen en/of te versterken?

Gezondheid en duurzaamheid moeten centraal gesteld worden; dat zijn geen hypes, maar blijvende speerpunten. Zelf heb ik een aantal jaren in Denemarken gewoond en ik zie dat Noord-Europa voorloopt op de rest van Europa op het gebied van voeding.

5: Aan welke innovator in de Limburgse agrofood zou jij dezelfde vragen willen voorleggen?

Henny van Bergeijk van Raspberry Maxx in Meijel: biologische pioniers van het eerste uur. Ze bieden niet alleen frambozen als onbewerkt product aan, maar ook als verwerkte producten in hun winkel en op hun terras in Meijel. Zo weten ze waarde toe te voegen!

Reacties

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
Registreer of log in om te kunnen reageren.

Tags

  • crossfit
  • voedingsadvies
  • Kelly Hendriks
  • lokale voeding
  • duurzame voeding